9000 ВАРНА

Закъснели и отменени полети-обезщетения

Вашите права в случай на отмяна на полет

Анулирането на полет рядко идва в подходящ момент. Често обаче не можете да направите много друго, освен да се въоръжите с търпение, докато се намери ново решение. Или има? За щастие, като пътник на полет имате ясни права, когато се сблъскате с отменен полет. Бъдете стриктни относно правата си, за да знаете точно кога имате право на обезщетение за полет. Правата на пътниците във въздушния транспорт не трябва да бъдат особено сложни за разбиране, ако просто се придържате към същината на въпроса. Който полетът ви е отменен. Това, че авиокомпаниите не могат да транспортират своите клиенти до крайната им дестинация, никога не трябва да бъде тежест за клиента. Прочетете тази статия и научете повече за финансовата компенсация за отменени полети.

Имате ли право на обезщетение при изключителни обстоятелства?

Когато става въпрос за възможностите ви за обезщетение, необичайни обстоятелства могат да ограничат правата ви. Това означава, че авиокомпанията не трябва да плаща финансова компенсация, ако е имало необичайни обстоятелства, които са довели до закъснение на полета или ако вашият полет е бил отменен. В някои случаи полетът е отменен поради напр. бурно време, което може да се оцени като необичайно обстоятелство. Възможно е също така да е имало необявено спиране на работа, политически вълнения, тероризъм или други проблеми със сигурността, които авиокомпанията не може да контролира. С други думи, необичайни обстоятелства могат да означават, че не сте могли да предвидите отмяната на полета – и в тези случаи не можете да получите обезщетение. Това е записано в Регламент 261/04 на ЕС, параграф 5 подраздел. 3. 

Ето как получавате помощ, когато полетът ви е отменен или закъснял. 

Пътниците винаги могат да се свържат с нас на 

Искове за отменени полети, ако имате нужда от помощ, когато полетът е отменен или закъснял. Ние гарантираме коректни отношения между пътниците и различните авиокомпании. Ако следователно имате проблеми с вашето пътуване или авиокомпания, свържете се с нас чрез информацията по-долу още днес. 

Обадете се